Arifiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri Ramazan Bayramı öncesinde,  ilçe genelinde denetimlerini sıklaştırdı…

 

        Arifiye’de Zabıta ekipleri Ramazan bayramı öncesi, ilçe genelinde faaliyet gösteren ve yeni tedbiler kapsamında bazı ürün gruplarının satışının durdurulduğu marketleri denetledi.

      Korona virüsüne karşı alınan tedbirleri ve Ramazan bayramı hazırlıklarını yakından takip eden Arifiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri market ve pazaryerlerine yönelik denetimlerini arttırdı. Yapılan denetimlerde, marketler başta olmak üzere gıda üretimi yapan iş yerleri ve pazaryerleri denetimden geçiriliyor. Özellikle korona virüs salgını nedeniyle sosyal mesafe kurallarına uyulması ve işletmelerin bu yönde gerekli tedbirleri alması, kişisel ve genel temizlik kurallarının aksatılmaması yönünde uyarılarını yineleyen ekipler maske ve eldiven kullanımının aksatılmaması gerektiğinin altını çizdi.

        Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Ramazan ayı boyunca gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerini sürekli olarak denetlediklerini belirterek, "Vatandaşlarımız Korona virüs salgını nedeniyle Ramazan bayramını evlerinde geçirecekler. Ancak, bayram öncesinde vatandaşlarımızda tatlı bir bayram telaşı var. Market ve pazaryerleri ile işletmelerden meyve, sebze ve gıda maddeleri ile, şeker, gibi ürünlerin alışverişini yapıyorlar. Biz de Arifiye Belediyesi olarak, zabıta ekiplerimizle, vatandaşlarımızın bayramı sağlıklı bir şekilde geçirebilmesi için denetimler yapıyoruz. Denetimler sırasında ekiplerimiz korona virüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirleri de yakından takip ediyorlar" dedi.