Arifiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden:

ÇAYIR MERA ISLAH VE AMENAJMAN PROJESİ KAPSAMINDA TOHUM HİBESİNE İLİŞKİN DUYURU

Mera, yaylak ve kışlaklarda otlatma baskısının azaltılması, yem bitkilerinin yaygınlaşması, ülke hayvancılığının ihtiyaç duyduğu kaba yemin teminin yanında, ülke ekonomisine de katkı sağlaması amacıyla uygulanan ‘Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretiminin Geliştirilmesi Projesi’ proje adı Cumhurbaşkanlığı 2021 Yılı Yatırım Programında ‘Çayır Mera Islah ve Amenajman Projesi’ olarak değişmiş olup bu isim altında devam etmektedir.

Bu kapsamda 2021 yılında uygulanmak üzere, ‘İlimiz Kaliteli Kaba Yem Üretimini Arttırma Projesi’ Bakanlığımızca onaylanmış olup %25’ini üreticilerimizin katkı payı ile karşılaması şartı ile proje kapsamında tohum hibesinden yararlanmak isteyen üreticilerimizin ön başvuru formunu doldurarak 19.08.2021 tarihine kadar teslim etmeleri gerekmektedir.

Proje kapsamında İlimiz genelinde toplam 480 üreticimize kişi başı 10 da alan için 100 kg Macar Fiği tohumu dağıtılacak olup, taleplerin projede onaylanan rakamı ( 480 kişiyi ) geçmesi halinde proje faaliyetlerine dahil edilecek üreticilerin önceliklendirilmesi ile ilgili kriterler daha sonra bildirilecektir.

Daha detaylı bilgi için çiftçilerimiz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne müracaat edebilirler.

İlan Olunur.30/07/2021

Adres: Arifiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü