Arifiye Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Yerlerini Denetliyor…

kurban kesim yerleri denetlemeArifiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ilçede faaliyet gösteren kurban satış ve kesim noktalarını denetlemeye başladı.

Arifiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçe genelinde kurban satışı yapan ve aynı zamanda kesim yeri de olan yerleri denetlemeye başladı. Kurban Bayramı nedeniyle Arifiye ilçesinde faaliyet gösteren satış ve kesim yerleri, Zabıta Ekipleri ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde görevli veteriner ile birlikte denetleniyor. Yapılan denetimlerde, satış yerlerinde bulunan kurbanlık hayvanların sağlık raporu, küpe ve pasaportlarını kontrol eden Zabıta Ekipleri, kurban hizmetlerinin uygulanmasına dair tebliğ gereği kesim yerlerinde yapılması gereken düzenlemeler hakkında yer sahiplerine de bilgi veriyor. Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Kurban Bayramı sabahına kadar kurban satış ve kesim yerlerini mercek altında tutacaklarını ifade etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Karakullukçu; "Halk ve çevre sağlığı hassasiyeti çerçevesinde koruyucu ve önleyici tedbirlerin eksiksiz uygulanması için her bayram olduğu gibi bu bayram da kurban satış ve kesim yerleri denetlenmektedir. Vatandaşlarımızın kurban bayramını huzurlu bir şekilde geçirebilmeleri için ekiplerimiz bayram boyunca görevlerinin başında olacaktır" dedi.