Ege Kimya Firmasının Yeni Yatırımının Açılışı Yapıldı

egesil acilisEge Kimya'nın Yeni tesisinin açılışı, düzenlenen törenle yapıldı...

Arifiye ilçesindeki yeni tesisin açılışına Vali Ahmet Hamdi Nayir, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, Arifiye Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Ak Parti İl Başkanı Yunus Tever, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, Evonik Kaynak Verimliliği Başkanı Andreas Fischer, iş dünyasının temsilcileri, STK yetkilileri, daire müdürleri ve sanayiciler katıldı.

“45 Kişilik İstihdam Sağlayacak”
Egesil Kimya ve Evonik firmalarının tanıtım filmleri ile başlayan açılış programında bir konuşma gerçekleştiren Ege Kimya Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Metin Mansur, lastik ve kauçuk sektörünün en önemli hammaddelerinden ve ara girdilerinden birisi olan çöktürülmüş silika üretim kapasitesini artırmak üzere yapmış oldukları yatırımlarının açılış törenine katılanlara teşekkür ettiklerini, açılışı yapılan yeni yatırımları Green Tyre’ın, 200 milyon TL’lik yılda 40 bin ton ek kapasite artışı sağlayacağını, global olarak bu yatırımla birlikte tesis kapasite açısından dünyanın en önemli çöktürülmüş silika üretim merkezlerinden biri olacağını, yeni tesisin 45 ek personel istihdamı sağlayarak hem bölgenin istihdamına hem de Türkiye’nin ihracatına büyük ölçüde katkıda bulunacağını ifade etti.

“İş Adamları da Konuşma Yaptı”
Evonik Kaynak Verimliliği Başkanı Andreas Fischer, Türkiye’de ve Sakarya’da yatırımlarının bulunmasından memnun olduklarını ve açılışa katılan herkese müteşekkir olduklarını söylerken, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski de bugün önemli bir yatırımın açılışını gerçekleştirdiklerini, kendi babası ile Ege Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Metin Mansur’un babasının geçmişte Türkiye’ye yatırım konusunda ortak çaba ve girişimleri olduğuna değinerek onların vizyonlarını sürdürmeye, Türk kimya sanayini daha da ileri noktalara götürmeye çalıştıklarını ifade etti.

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği olarak plastikten kozmetiğe, ilaçtan medikale, kauçuğa, boya sektörüne kadar 16 tane alt sektöre hitap ettiklerini  söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, bu sektörlere hitap ederken ihracatın artırılması anlamında fuarlar, ticari heyetler, çalıştaylar, komite çalışmaları gerçekleştirerek ülke ekonomisine katkıda bulunmaya çalıştıklarını ifade etti.

“Firma Yöneticilerine Teşekkür Etti”
Bu güzel günde Sakarya’mız için, ülkemiz için ve dünya için bir onur tablosu olan bu açılışta bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya’da böyle bir yatırımın olmasından dolayı memnuniyet duyduklarını, nitelikli üretim ve sınır ötesi işbirliğinin öneminin vurgulandığı 10’uncu Kalkınma Planındaki bir maddenin bilfiil burada uygulandığını görmekten dolayı sevinç ve gurur duyduklarını, Bir yandan nitelikli üretim yapılması, bir yandan da sınır ötesi işbirliği yapılmasının sevindirici olduğunu, bu bakımdan Alman Evonik firmasının yöneticilerine ve ortaklarına teşekkür ettiklerini ifade etti.

“Bağımsızlık İçin Üretim ve Eğitim Ordusu da Önemli”
Bugün İlimiz adına, ülkemiz adına, üretim ve istihdam sağlayacak önemli bir yatırımın devreye alınması programında sanayicilerimizle bir arada bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek sözlerine başlayan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “İki gün önce işgal altındaki bir ülkeyi kurtaran o büyük iradenin, Cumhuriyet gibi bir fazilet rejimiyle ülkemizin buluşmasının 96. yıl dönümünü kutladık.

Bağımsızlık yalnızca işgal altındaki toprakların kurtulmasıyla olmuyor, bağımsızlığın sürdürülebilmesi için çok değerli iki hususa ihtiyaç vardır. Bunlardan birisi eğitim ordusudur, diğeri de üretim ordusudur. İyi bir eğitim sağlanmadığı takdirde, eğitim almış kişiler üretim çarkına sevk edilemediği takdirde bağımsızlığın devamlı olmayacağı, sürdürülebilir olmayacağı herkes tarafından bilinmektedir. İçinde bulunduğumuz süreç, idrak ettiğimiz bu hafta dolayısıyla, bu yatırımları aynı zamanda ulusal bağımlılığımızın bir parçası olarak görüyoruz. Tarımda, sanayide dışa bağımlılık ileride bağımsızlık problemlerini de ortaya çıkaracaktır diye düşünüyoruz. Ülkelerin ihtiyaç duyduğu kendi kendine yeterli olma durumu, üretim, istihdam sağlama, katma değer oluşturma, ihracat sağlayıp, döviz sağlama gibi yollarla mümkündür.

“Sakarya Sanayisi İle de Marka Bir Şehir”
Burada güzel bir işbirliğini görüyoruz. Türkiye menşeili bir firmanın uluslararası kabul görmüş, uluslararası saygınlığı olan bir firmayla işbirliği yapıyor olması da, bizim için bir övünç kaynağıdır. Sakarya’mız birçok yönden olduğu gibi, sanayisiyle de kendisini kabul ettiren de marka bir şehirdir. Buna katkıda bulunan her türlü faaliyete merkezi idare ve yerel yönetimler olarak gücümüzün yettiği kadar destek vermeye çalışıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından sahneye gelen katılımcılarla birlikte kurdeleyi kesen Vali Ahmet Hamdi Nayir ve protokol üyeleri, bu işbirliğinin hem firmalarımıza hem İlimize hem de ülkemize hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulundu.

Telif Hakkı © 2019 ..:: T.C. Arifiye Belediyesi Resmi Web Sitesi ::... Tüm Hakları Saklıdır.