Arifiye Belediyesi Zabıtasından Pazaryeri ve Okul Kantini Denetimleri…

zabita denetimleriArifiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, pazaryerinde ve okul kantinlerinde hijyen denetimi yaptı.

Arifiye Belediyesi Zabıta ekipleri Pazar günü esnafı ve tartı aletlerinin denetimini yaptı. Ayrıca, Eğitim-öğretim yılının ilk ders zilinin çalmasının ardından okul kantinlerini mercek altına aldı. Ekipler, okulları tek tek dolaşarak incelemelerde bulundu. Denetimlerde ciddi bir sorunla karşılaşılmazken, özellikle okul kantinlerinin mevzuata uygun çalıştırılması için işletmecilere uyarılarda bulunuldu.

Denetimlerde; gıda maddelerinin son tüketim tarihine, hijyen kurallarına uyulup uyulmadığına, çalıştırma ruhsatları bulunup bulunmadığına bakıldı. Ekipler genel temizlik ve sağlıklı gıda maddesi satışı konusunda yapılan denetimler kapsamında, okul kantini işletmecilerine uyulması gereken kurallar hakkında da bilgiler verdi. Zabıta ekiplerinin denetimleri yıl boyunca sürecek.

Başkan İsmail Karakullukçu yaptığı açıklamada;” Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte, özellikle okul kantinlerinin denetimlerini sıklaştırdık. Yaptığımız denetimlerde önemli bir aksilikle karşılaşmazken, Esnaflarımızı temiz ve hijyenik bir şekilde hizmet vermeleri konusunda uyarıyoruz. Öğrencilerimizin sağlıklı ve hijyenik gıdaları tüketmeleri için elimizden geleni yapıyoruz.

Telif Hakkı © 2019 ..:: T.C. Arifiye Belediyesi Resmi Web Sitesi ::... Tüm Hakları Saklıdır.