Gölbaşıpark’ta Ulusal Turna Balığı Yarışması Düzenlendi.

turna festivali 2019Arifiye Belediyesi Gölbaşıpark'ta farklı illerden 45 takımın katılımıyla Ulusal Turna Balığı Tutma yarışması düzenlendi...

Sakarya Balık Tutkunları Derneği ve Arifiye Belediyesince Gölbaşı Park’ta düzenlenen etkinliğe amatör balıkçılar yoğun ilgi gösterdi. Botlarla göle açılan balıkçılar, kendilerine verilen zamanda en büyük ve en çok balığı tutabilmek için yarıştılar.

Sakarya Balık Tutkunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Baştürk yaptığı açıklamada Türkiye’nin farklı illerden gelen toplam 45 takımının mücadele ettiğini söyledi.

Yarışmanın çok çekişmeli geçtiğini belirten Baştürk; “ Yarışma çok heyecanlı gidiyor. Bu sinerjiyi yarışmacılardan alıyoruz. Büyük bir rekabet olduğunu hakemlerimizden ve yarışmacılarımızdan anlıyoruz.” Dedi.

Vatandaşların yarışmayı takip edebilmesi için göl kenarında ekran kurulduğunu belirten Baştürk, En Büyük balıkla en çok balık tutan 3 takıma ödül vereceklerini ve yapılacak çekilişle sürpriz hediyelerinin de olduğunu söyledi.

Yarışmada “en büyük balık tutma” kategorisinde “S.O.B. TEAM 2” takımı üyeleri Murat Birçok, Oğuz Başer ve Mürselim Kınal,  70 santimetre büyüklüğünde tuttukları turna balığıyla birinci oldular.

“En çok balık tutma” kategorisinde “KUZEY” takımının üyeleri İlhan İbişoğlu ve Cenk Akarlar tuttukları 6 adet balıkla ve topladıkları 325 puanla birinci, “ŞAMPİYON 2018” takımının üyeleri İbrahim Kıral ve Zafer Pulcu tuttukları 6 balık ve topladıkları 307,5 puanla ikinci, “ANAKONDA” takımının üyeleri Mücahit Akgül ve Mutlu Geyik tuttukları 4 balık ve topladıkları 213,5 puanla üçüncü oldu.

Telif Hakkı © 2019 ..:: T.C. Arifiye Belediyesi Resmi Web Sitesi ::... Tüm Hakları Saklıdır.