Karaaptiler Geleneksel Keşkek Şöleni Yapıldı

keskek 2019Karaaptililer geleneksel keşkek gününde buluştu…

Arifiye Belediyesinin katkılarıyla, Arifiye Karaaptiler Mahallesi Güzelleştirme Koruma ve Dayanışma Derneğinin düzenlediği geleneksel 4.Keşkek günü, 9 Haziran Pazar günü Karaaptiler Mahallesi Söğütlük Altı mevkisinde yapıldı.

Karaaptiler mahalle sakinlerinin ve protokolün yoğun katılım gösterdiği 4. Keşkek Günü buluşmasına İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Başar, Arifiye Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Yavuz, Sakarya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Özcan Ovalı, diğer bürokratlar ve sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticileri katıldı.

Karaaptililerin bir araya gelerek birbirlerini görmeleri, kaynaşmaları ve memleket hasreti gidermeleri amacıyla düzenlenen şölen, Karaaptiler Mahallesi Söğütlük Altı Mevkii’nde yapıldı. Gelenekselleşen keşkeğin hazırlanmasına bir gün önce akşam saatlerinde başlandı ve gece boyunca devam edildi. 5 kazanda hazırlanan keşkek için 150 kilogram buğday, 120 adet büyük boy bütün tavuk, 10 kilogram yağ ve 25 kilogram tereyağı kullanıldı.

Telif Hakkı © 2019 ..:: T.C. Arifiye Belediyesi Resmi Web Sitesi ::... Tüm Hakları Saklıdır.